Květinové festivaly v Evropě

Květinové festivaly po Evropě 

V předešlém díle květinových festivalů po Evropě jsme si kromě vyhlášeného nizozemského Keukenhofu, představili také výjimečný květinový festival na Madeiře, britský jarní festival RHS Malvern nebo květinovou výstavu Floralia Brussels v Belgii. Dnes přinášíme další nálož významných evropských květinových festivalů, které by vám rozhodně neměly uniknout!

 

Květinový festival v Aalsmeer (20.- 21. 6. 2020 Aalsmeer, Nizozemí)

Na květinovém festivalu v Aalsmeer můžete obdivovat květiny s nejrůznějšími aplikacemi v umění, designu a dokonce i samotném jídle! Letos se koná už sedmý ročník, kdy si během červnového víkendu budete moci užít naplno nespočet poutavých květinových instalací a designérských kousků. Aalsmeer je známý hlavně pro svoji mezinárodní aukci květin FloraHolland, ale dneska se zaměříme spíše na samotný festival.

Historická zahrada, Muzeum květinového umění nebo Historische Tuin, tedy zahradnické muzeum, kde najdete skleníky s nádhernými historickými odrůdami rostlin, mini aukční síň, nebo speciální místnost věnovanou vyjímečným světovým rostlinám a stromům.
Dalším místem je Muzeum květinového umění, které je vůbec prvním muzeem na světě věnované výhradně květinovému umění. Během festivalu se zde můžete těšit na živou hudbu, probíhající aukce a také aktivity pro naše nejmenší.

 

Spoga gafa Garden Festival (6. - 8. 9. 2020 Kolín nad Rýnem, Německo)

Pokud milujete trávit čas na zahradě, budete milovat i tento festival. Spoga gafa 2020 přinese ještě větší nabídku než tomu bylo minulé ročníky, a díky tomu se řadí mezi největší zahradní veletrhy na světě. Kolín nad Rýnem se v tu dobu stává místem, kde by žádný zapálený zahradník rozhodně neměl chybět. Sejdou se zde ja zahradní nadšencí, také přední hráči zeleného průmyslu, tedy inovátoři se zapálením do zahradničení ze všech koutů světa. Kromě rostlin zde nebude chybět také zahradní nábytek, zahradní technika, grily a všechno bez čeho si vaši vysněnou zahradu zkrátka neumí představit. Proto neváhejte, vezměte děti a vyražte k našim sousedům na festival, určitě nebudete litovat!

 

Tulipánový festival v Amsterdamu (Duben 2020, Amsterdam, Nizozemí)

Milovaníci jara a tulipánů by rozhodně měli zbystřit! Amsterdam jako samotný je již odjakživa spojen s legendárními tulipány. Poslední dobou však spíše z ulic mizí, než přibývá. Proto se již pátým rokem plánuje zasadit přesně tolik tulipánů, kolik obyvatel žije v ulicích Amsterdamu. Během měsíce dubna by mělo být vysazeno až 850 tisíc tulipánů, za každého jednotlivého obyvatele Amsterdamu.. Tyto tulipány můžete najít různě v květináčích po městě, nebo také v parku a veřejných městských záhonech. Během dubna je totiž budete moci spatřit v celé své kvetoucí kráse.. No a kdy jindy do Nizozemí vyrazit, než na jaro!

 

Folie'Flore (1. - 11. 10. 2020 - Mulhouse, Francie)

Se svými 145 tisíci návštěvníky, kteří se během deseti dnů vystřídají na festivalu Folie'Flore se jedná o jednu z nejvýznamnějších květinových událostí v Evropě! Skládá se hned z několika různě rozloženými a světelnými zahradami, které jsou vždy speciálně vytvořeny právě pro tuto příležitost. Francouzská národní federace floristů zde pravidelně již 17. rokem pořádá francouzský pohár floristů, kde soutěží opravdovdové francouzské špičky ve floristice! Zahrady jsou plné veselých květin, ale také fotografů. Více než 10 tisíc metrů čtverečních zahrad plných světel a hudby, přináší jedinečný zážitek pro všechny vaše smysly. Překvapí nejen milovníky botaniky, ale celou širokou veřejnost. Každý rok je navíc věnován jednomu hlavnímu tématu, v minulých letech to byly například řezané květiny, lesy, stromy a bonsaje, zelenina a letošní ročník připadá na téma zahrada.

 

Bloemendagen Anna Paulowna (18. - 22. 4. 2020 Anna Paulowna, Nizozemí)

Na festivalu Anna Paulowna se můžete těšit na jedny z nejkrásnějších květinových polí. Tulipány a hyacinty zde každoročně zbarví pole svými barvami. Během pěti dnů zde můžete obdivovat hned několik květinových mozaiek. Poupata květin jsou připevněny na polystyren a na celý čtvercový dvůr je použito více než 10 tisíc květin! Navíc se zde můžete vydat i během večera, kde jsou všechny jednotlivé umělecké díla osvětlené, což přidává na celkové atmosféře a květinovém zážitku. Celé místo si buďto můžete projít sami, nebo se přidat k některým z komentovaných prohlídek.

 

Varend Corso (2.- 5. 7. 2020 Honselersdijk, Nizozemí)

Květinová flotila, která každý první srpnový víkend pluje nizozemskými komunitami Westland, Midden-Delfland, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Rijswijk, The Hague a Delft navštívilo loňské ročníky až kolem půl milionu lidí! Mezi důležitou součást květinové plavby patří také soutěž o aranžování květin. Významná místo zde má také ocenění předních holandských květinových designérů, kteří se věnují zejména novým trendům. Varend Corso si můžete užít téměř všude na trase, kterou tato flotila proplouvá. Květinová flotila čítá přes více než 50 lodí, které jsou tematicky zdobeny nádherně barevnými květinami. Každý rok tuto událost navštíví stovky tisíc lidí, setkávají se zde jak milovníci květin, tak historických lodí Westlands. Zábavu si zde najde opravdu každý!

From our offer

RONY

RONY

KYTICE ČERVENÝCH RŮŽÍ

KYTICE ČERVENÝCH RŮŽÍ
pcs ? 0.00 $

KYTICE ŽÍHANÝCH RŮŽÍ

KYTICE ŽÍHANÝCH RŮŽÍ
pcs ? 0.00 $

ORANŽOVÉ RŮŽE

ORANŽOVÉ RŮŽE
pcs ? 0.00 $

KYTICE ŽLUTÝCH RŮŽÍ

KYTICE ŽLUTÝCH RŮŽÍ
pcs ? 0.00 $

ZITA

ZITA

SUNNYS

SUNNYS

ŽANETA

ŽANETA

ZOE

ZOE

VENDY

VENDY

ZILI

ZILI

ZARA

ZARA

VIOLETA

VIOLETA

VINSI

VINSI

VINI

VINI

VILI

VILI

VANDA

VANDA
BEST

TRUDY

TRUDY

TONI

TONI

TINA

TINA

TEDIN

TEDIN

TANA

TANA

RUDY

RUDY

REDS

REDS
pcs ? 0.00 $

RORY

RORY

RISA

RISA

LARA

LARA

JULIANA

JULIANA

ILIANA

ILIANA

AGATA

AGATA

DAFNE

DAFNE

ADEL

ADEL

DARLA

DARLA

DIANA

DIANA

DOLORES

DOLORES

DOMINIKA

DOMINIKA

BABEL

BABEL

BARBARA

BARBARA

CLOE

CLOE

ELIZABET

ELIZABET

CINDY

CINDY

ELOIS

ELOIS

LEONA

LEONA

NIKOLETA

NIKOLETA

You might also be interested in

ARTICLE_PAGE_ARTICLES_TEXT

How to choose the right color of roses

How to choose the right color of roses

In this article we will explain how you can choose the colors of roses, We hope you do make the choice of bouquet you send to your loved ones.

read the whole